مرکز پرتودهی گامای تهران، به منظور انجام فرآیند پرتودهی، مطابق با استانداردهای روز دنیا، مجهز به یک "سیستم پرتودهی گاما" و دو آزمایشگاه مرجع "میکروبیولوژی و دزیمتری" و همچنین یک "دفتر امور مشتریان" میباشد.
سیستم پرتودهی گاما
سیستم پرتودهی گامای تهران مدل IR-136 از چشمههای رادیواکتیو کبالت-60، به عنوان منبع پرتودهی، استفاده میکند.
برای انجام عملیات پرتودهی، محصولات در داخل کارتنهای با ابعاد مشخصی، قرار گرفته و با زمان تعیین شده از سوی آزمایشگاه دزیمتری، به داخل اتاق پرتودهی هدایت میشوند، پس از عبور از اطراف منبع پرتو و دریافت دز معین و کنترل شده، از اتاق پرتودهی خارج میگردند. این عملیات توسط واحد کارگردانی و بهرهبرداری سامانه، صورت میگیرد.

آزمایشگاه میکروبیولوژی "پزشکی و مواد غذایی"
آزمایشگاه میکروبیولوژی پزشکی و مواد غذایی، با نمونهبرداری از محصولات پزشکی و غذایی و انجام آزمونهای میکروبی، میزان آلودگی محصول را مشخص نموده و بر اساس آن، میزان دز لازم را برای استریل نمودن یا کاهش بار میکروبی را تعیین و به آزمایشگاه دزیمتری اعلام میکنند.
یکی از اهداف این آزمایشگاه، مبارزه با میکروارگانیسمهای خطرناک و بیماریزایی است که حیات انسانها، حیوانات و گیاهان را به خطر میاندازند.
سامانه پرتودهی گامای تهران در راستای ارتقاء کیفیت خدمات خود مجهز به آزمایشگاه میکروبیولوژی مرجع بوده و تمامی تستهای لازم قبل و بعد از پرتودهی، بر روی محصولات، براساس روشهای معتبر بینالمللی و استانداردهای ملی ایران، صورت میگیرد.

آزمایشگاه دزیمتری و کنترل کیفی:
آزمایشگاه دزیمتری و کنترل کیفی سامانه پرتودهی گامای تهران، پس از دریافت میزان دز لازم از آزمایشگاهها، وظایف مهمی را برای اجرای عملیات پرتودهی، به شرح ذیل بر عهده دارد؛
- برنامهریزی، زماندهی (بر اساس میزان بار میکروبی و چگالی محصول و ...) و اولویت بندی محصولات برای پرتودهی
- کنترل فرآیند روتین عملیات پرتودهی
- کنترل کیفی فرآیند پرتودهی محصولات و صحه گذاری (Validation) و صدور مجوز ترخیص