دکتر شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران روز چهارشنبه 11 مرداد ماه طی سفر استانی خود به هرمزگان با آقای دکتر مهدی دوستی استاندار این استان و آقای حسین رنجبر اقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ملاقات داشته و در ادامه این سفرتفاهم نامه همکاری مشترک میان سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان و سازمان انرژی اتمی ایران با موضوع توسعه صلح آمیز فناوریهای هسته ای در کنترل عوامل خسارت زای گیاهی منعقد گردید.
دکتر شیرمردی ضمن تاکید بر اهمیت سامانههای ساخته شده درسازمان انرژی اتمی ایران تصریح کردند: یکی از این تجهیزات دانش بنیان، سامانه پرتودهی بوده است که از آن به منظور حذف آفات و حشرات استفاده میشود و امروز هم این تفاهمنامه در راستای شروع به کار این دستگاه بوده است و ظرف مدت سه ماه آینده تحویل این استان خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها بیان نمودند: با عنایت به اهمیت توسعه کاربرد پرتوها و سهم کم کشور در بازار جهانی، در دولت سیزدهم سند جامع راهبردی تاسیس سامانههای پرتودهی در کشور تهیه و گامی اساسی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی این حوزه و رفع موانع و چالشهای موجود در تمامی حوزهها به ویژه کشاورزی برداشته شد.
مهدی دوستی استاندار هرمزگان بیان کردند: روشهای مختلف برای مبارزه با آفات وجود دارد که یکی از این روشهای نوین استفاده از انرژی هستهای در مبارزه با آفات است. تفاهمنامه امروز هم برای کمک گرفتن از ظرفیت انرژی هستهای برای ساخت تجهیزات مقابله با این آفات و بیماری است که مزیتهای زیادی در حوزه بهره وری و تولید و کاهش ریسک سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و تثبیت اشتغال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی باید ابزار مدرن به کارگیری شود تا بتوان کشاورزی سنتی و معیشتی را به کشاورزی با صرفه و اقتصادی تبدیل کرد، ما در هرمزگان از طرحهایی که منفعت ملی دارند استقبال میکنیم و آمادهایم به صورت پایلوت این طرحها را اجرایی کنیم.
حسین رنجبر اقدم رییس سازمان حفظ نباتات کشور نیز در این جلسه گفتند: در راستای توسعه برنامه های مدیریت آفات و بیماریهای گیاهی در کشور یکی از راهبردها توسعه اقدامات غیر شیمیایی و حفظ و ارتقای ضریب امنیت غذایی جامعه است.
ایشان افزودند: این تفاهم نامه در راستای مقابله و کنترل یکی از مهمترین معضلات نخلستانهای هرمزگان است که میتواند کار ساز باشد، این کار برای اولین بار در کشور در استان هرمزگان انجام خواهد گرفت و ضمن کنترل آفت به امنیت غذایی و ایمنی غذایی کمک خواهد کرد.